Tenisový turnaj 17. 8. 2019

První ročník tenisového turnaje pořádaného Sosáky se odehrál v sobotu 17. srpna na místních tenisových kurtech v areálu na Bouchalkách. V brzkých ranních hodinách se zde sešlo na tucet natěšených borců s tenisovou raketou, utkat se při premiéře tohoto turnaje o nejlepšího tenisového přeborníka mezi námi.

Soutěžící byli rozlosováni do dvou skupin po šesti účastnících. Nejlepší čtyři tenisté z každé skupiny postoupili do vyřazovací části turnaje, kde se dál prokousávali pavoukem až do finále. Hrálo se na jeden zkrácený set, a to na čtyři vítězné gemy, přičemž za stavu 3:3 následovala zkrácená hra neboli tiebreak.

Skupinu „A“ ovládl suverénně hrající Petr Potocký, jenž ve skupině nenašel přemožitele a mohl se tak těšit z prvenství a nasazení v pavouku proti čtvrtému ze skupiny „B“. O druhém až čtvrtém místě musela rozhodnout minitabulka bodově rovných. Z té nejlépe vyšel Ladislav Jun, který tak obsadil 2. místo. Na 3. pozici skončil Zdeněk Smejkal. Poslední postupové místo do pavouka play-off zabral Filip Hocke.

Ve skupině „B“ musel o vítězi rozhodnout vzájemný zápas mezi Leošem Smolíkem a Radimem Hamákem. Ten lépe zvládnul Leoš Smolík, když porazil Radima Hamáka v poměru 4:2 a po zásluze tak vyhrál skupinu „B“. Taktéž v této skupině musela o 3. až 5. místě rozhodovat minitabulka bodově rovných. Nepopulárního Černého Petra si vytáhl Čestmír Vitásek, který skončil na 5., tudíž nepostupovém místě. Čtvrté místo obsadil Petr Vtípil. Třetí místo si svými výkony nárokoval Martin Němec.

Ve vyřazovacím pavouku si nadále velkolepě počínal Petr Potocký, který za sebou nechával jednoho soupeře za druhým. Nebylo až tak velkým překvapením, když v semifinále vyřadil Radima Hamáka (4:1) a stal se prvním finalistou. Trnitější cestu si do finále prošlapal, ze 4. místa, Filip Hocke, pro mnohé z nás velké překvapení a černý kůň turnaje. Zde však jeho pouť skončila na raketě Petra Potockého, vládce tohoto turnaje, který mu ve finálovém duelu nedal čuchnout ani k jednomu gemu a s čistou hrou (4:0) si zaslouženě podmanil první ročník tenisového turnaje.

 

Čtvrtfinále:

POTOCKÝ  4 – 1  VTÍPIL

HAMÁK  4 – 2  SMEJKAL

JUN  3 – 4  NĚMEC

SMOLÍK  3 – 4 HOCKE

Semifinále:

POTOCKÝ  4 – 1  HAMÁK

HOCKE  4 – 2  NĚMEC

O 3. místo:

HAMÁK  4 – 0  NĚMEC

Finále:

POTOCKÝ  4 – 0  HOCKE

 

Fotografie z turnaje k nahlédnutí zde.