Tenisový turnaj 10. července 2021

V sobotu 10. července se v areálu na Bouchalkách uskutečnil 3. ročník tenisového turnaje, organizovaný námi pro členskou základnu Sosáků a spřízněné duše našeho oddílu. Za krásného slunečného počasí se tak v ranních hodinách sešlo na tucet borců s tenisovou raketou v ruce a s odhodláním, ovládnout tuto krásnou hru na poli antuky.  

Za doprovodu reprodukované hudby od známé kapely Kabát byli soutěžící nalosováni do dvou základních skupin po šesti účastnících. Herní systém turnaje zaručoval z každé skupiny nejlepším čtyřem tenistům postup do vyřazovací části turnaje, kde se ti nejlepší z nejlepších prokousávali pavoukem play-off až do vítězného finále. Poslední, neboli šestí po základní části, se posléze utkali v boji o konečné 11. a 12. místo. Pátí si zahráli o celkové 9. až 10. místo v turnaji. Hrálo se na jeden zkrácený set, a to na čtyři vítězné gemy. Za případného nerozhodného stavu 3:3 následovala zkrácená hra neboli tiebreak.

Skupinu „A“ suverénně ovládl Bob Řebík, jenž na poslední chvíli nahradil v turnaji zdravotně indisponovaného Leoše Smolíka. Další pořadí ve skupině musela mezi druhým až čtvrtým místem určit minitabulka mezi Raďou Hamákem, Romanem Holcem a patronem (oslavencem) pro tento ročník, Petrem Potockým. Z dramatické bitvy nakonec vítězně vyšel posledně jmenovaný, který tak obsadil druhé místo. Na třetím místě skončil Roman Holec. Kvartet postupujících do vyřazovací části turnaje doplnil Raďa Hamák.

Obdobně jako skupinu „A“ ovládl skupinu „B“ bez zaváhání a ztráty kytičky loňský vítěz, Ladislav Jun. Druhé místo ve skupině uchvátil pro sebe Filip Hocke, když zaváhal pouze s vítězem skupiny. Dvě vybojovaná vítězství v tiebreaku posunuli Romana Součka v hierarchii tabulky skupiny „B“ na třetí místo. Poslední neznámou a zároveň poslední postupovou, čtvrtou příčku obsadil nakonec Zdeněk Smejkal.

Papírové předpoklady o silnější skupině „A“ se naplno projevily ve vyřazovacím pavouku, když se účastníci skupiny „A“ kompletně vypořádali ve čtvrtfinále play-off s účastníky skupiny „B“ a do jednoho si tak zajistili účast v semifinále. Mezi posledními čtyřmi svedl těžkou bitvu v semifinále doposud neporažen Bohumil Řebík s houževnatým Romanem Holcem. Za nerozhodného stavu 3:3 musel o obsazení finále rozhodnout až tiebreak. V něm měl pevnější nervy a přesnější ruku Bob Řebík a z náhradníka se rázem stal finalista.  V druhém semifinále si i napodruhé poradil Raďa Hamák s oslavencem Petrem Potockým v poměru 4:2. Ten nezvládl i reparát o třetí místo s Romanem Holcem, když prohrál celkem hladce 4:1. Ve finále nedokázal zastavit rozjetého Boba na vítězné vlně ani Raďa Hamák, poté co ho Bob vyprovodil z kurtu 4:1 a zaslouženě tak ovládl 3. ročník turnaje.

Co ročník, to nový vítěz. Nezbývá, než vyhlásit: „Král je mrtev, ať žije král!“

 

Velké poděkování za vydařeným turnajem patří pro tento ročník oslavenci Petru Potockému a jeho rodině za skvělý catering, gastronomické umění a jak se o nás celý turnaj starali.

 

Čtvrtfinále:

ŘEBÍK  4 – 1  SMEJKAL

HOCKE  1 – 4  HOLEC

JUN  2 – 4  HAMÁK

POTOCKÝ  4 – 3 SOUČEK

Semifinále:

ŘEBÍK  4 – 3  HOLEC

POTOCKÝ  2 – 4  HAMÁK

O 3. místo:

POTOCKÝ  1 – 4  HOLEC

Finále:

ŘEBÍK  4 – 1  HAMÁK

 

Fotografie z turnaje k nahlédnutí zde.