Tenisový turnaj 18. 7. 2020

V sobotu 18. července se uskutečnil v areálu na Bouchalkách již druhý ročník tenisového turnaje, organizovaného námi pro členskou základnu Sosáků a spřízněné duše našeho oddílu. Za drobného krápotu deště se nás tak sešlo v ranních hodinách a s raketou v ruce na deset odvážlivců, dokázat všem, že není toliko naší doménou pouze fotbalový míč, ale že ovládáme i jiné sporty, např. tenis.

Nepřízeň počasí nám dopřála trošku více času na rozkoukání se po ránu a rozlosování základních skupin. Za vůně čerstvé kávy tak byli zatím soutěžící nalosováni do dvou základních skupin po pěti účastnících. Herní systém turnaje zaručoval nejlepším čtyřem tenistům z každé skupiny postup do vyřazovací části turnaje, kde se poté sítem kdo z koho prokousávali až do vítězného finále. Poslední, aneb pátí ve skupině, se následně utkali v boji o 9. až 10. místo v turnaji. Hrálo se na jeden zkrácený set, a to na čtyři vítězné gemy, přičemž za stavu 3:3 následovala zkrácená hra neboli tiebreak.

V zamotané skupině „A“ muselo pořadí mezi druhým místem a vítězem určit až vzájemný zápas mezi Filipem Hockem a patronem (oslavencem) pro tento ročník, Romanem Součkem. Z dramatické bitvy nakonec vítězně vyšel prvně jmenovaný, jenž výhru a zároveň prvenství ve skupině vydřel nad Romanem Součkem až v tiebreaku 4:3. Obdobná situace nastala i na 3. a 4. místě tabulky. Zde si ve vzájemném zápase lépe počínal Luboš Mráček, když dokázal Martina Němce, alias Rudu, porazit v poměru 4:2.

Bez větší zápletky ovládl suverénně skupinu „B“, tzv. bez ztráty kytičky, Leoš Smolík. Na druhé pozici se ocitl trochu překvapivě loňský vítěz Petr Potocký, když prohrál svůj jediný zápas ve skupině s vítězem této skupiny až v tiebreaku 4:3. Třetí místo ve skupině obsadil s dvěmi výhry a dvěmi prohry na kontě Zdeněk Smejkal. Poslední, čtvrtou postupovou příčku uhájil s jedním vítězstvím Ladislav Jun.

Ve vyřazovacím pavouku se naplnily papírové předpoklady o silnější skupině „B“, když se ve čtvrtfinále kompletně vypořádali s účastníky skupiny „A“ a zajistili si tak účast v semifinále. Řádění na kurtech nezastavitelného Leoše Smolíka nebralo konce. Své by o tom mohl vyprávět Zdeněk Smejkal, kterého semifinálovém duelu nekompromisně vyprovodil z kurtu 4:0 a vydobyl si tak postup do finále. Velké překvapení se mezi tím rodilo na druhém kurtu v druhém semifinálovém kláním. Po nepříliš povedené základní skupině pookřál Ladislav Jun vítězstvím ve čtvrtfinále nad Filipem Hockem. Vezoucí se na vítězné vlně se mu v semifinále podařilo zaskočit i loňského vítěze Petra Potockého, jemuž tak vystavil stopku do finále v podobě 4:1, čímž rozluštil hádanku o složení finálové dvojice. Kdo si myslel, že ve finále na suverénně hrajícího Leoše Smolíka nebude mít, tak ten se škaredě mýlil. Tato nakopnutá mašina, tento rozjetý vlak, se nepodařilo zastavit ani ve finále. Předvedl tak neskutečné z mrtvých vstání, když po základní skupině to bylo spíše na hozený ruční do ringu. Nakonec v duelu o první místo nedal Leošovi Smolíkovi čuchnout ani k jednomu gemu a s čistou hrou (4:0) si zaslouženě podmanil druhý ročník tohoto tenisového turnaje. Nezbývá, nežli prohlásit: „Král je mrtev, ať žije král!“

Poděkování za vydařeným turnajem patří pro tento ročník oslavenci Romanu Součkovi. Velké dík též patří Petru Vtípilovi, za jeho gastronomické umění a jak se o nás celý turnaj staral.

 

Čtvrtfinále:

HOCKE  1 – 4  JUN

POTOCKÝ  4 – 1  MRÁČEK

SOUČEK  2 – 4  SMEJKAL

SMOLÍK  4 – 0 NĚMEC

Semifinále:

JUN  4 – 1  POTOCKÝ

SMOLÍK  4 – 0  SMEJKAL

O 3. místo:

POTOCKÝ  4 – 2  SMEJKAL

Finále:

JUN  4 – 0  SMOLÍK

 

Fotografie z turnaje k nahlédnutí zde.